Tökéletes tökéletlenségeink

by - április 28, 2019



A mai posztban ismét lelkizősebb vizekre evezek, ugyanis van egy téma, amit említettem már sok-sok önbizalommal foglalkozó posztomban, de szeretném kiemelni ugyanis ez az egy része van olyan fontos, mint az önbizalom úgy komplexen - ez pedig nem lenne más, mint önmagunk elfogadása.

Tudom, tudom, hogy mennyire lehetetlen a mai világban szeretni magunkat - míg régen a címlaplányok, ma az Insta-lányok képei veszik el a magunkba fektetett önbizalmot. Azonban ez rettentően helytelen! Most inkább nem a szépen megszerkesztett, ízléses képekről ejtenék pár szót, hiszen NEM azokkal van baj, hanem az igazi "mű nőkkel". Na, őket például én sem tudom elviselni, sem követni. A tipikus mindene meg van csináltatva, a képén hosszú órák photoshopja segített típusú lányokra/nőkre gondolok. Persze ha ők ezekkel a képekkel boldogok, csinálják! DE fontos tudatosítani, hogy ez aztán tényleg nem a valóság. Nyilván vannak természetesen is szép nők, de meglepődhetnénk, ha egy-egy ilyet smink és filter nélkül látnánk testközelből. Lehet, hogy fiúk ezrei követik őket, talán még az a srác is, aki Neked tetszik - de csak követi. Nem egy ilyen lánnyal ismerkedne, randizna, mert nem minden a külső és ami a szemnek szép, az lehet a léleknek nem. A fiúk valójában IGAZI lányokra vágynak,akár bevallják, akár nem. Az ilyen kirakatbabákat csak nézegetni és lájkolni fogják, nem randira vinni. Nem kell mindig tökéletesnek lenni! Engedjük meg magunknak, hogy a sarki boltba elugorhassunk smink nélkül, össze-vissza felkapkodott ruhában. Összefogott, nem tökéletesen tiszta hajjal, karikás szemmel. Nyilván, ha például egyetemre vagy randira megyek, sminkelek és csinosan öltözök fel, de nem fogok puccba vágva elugrani a boltba, a plázába, kajálni vagy kondizni.


Rettentően fontos elfogadnunk magunkat, a hibáinkkal együtt. Hiszen ki él majd abban a testben, amiben te vagy? Nem más, nyilván! Lehet, hogy XY azt mondta, kövér vagy,vagy éppen túl sovány, nem szép a szemed, nem elég kerek a feneked, lehetne szebb mosolyod - és akkor? Mindenkin akadna kritizálni való, ha nem a külsején akkor a tulajdonságai közt. Senki sem tökéletes, csak annak lesz az, aki feltétel nélkül szereti - és ez az ember elsődlegesen Te legyél! Szeresd úgy saját magadat, ahogy mástól is jól esne.


Nekem például nem szép, szabályos a fogsorom. 16 éves koromban anyáék rávettek a fogszabályozóra, bár én akkor még egyáltalán nem akartam, ők azt mondták, még most kellene belevágnom. 1 év után gyönyörűen rendbe jöttek a fogaim, azonban! mivel nem akartam az egészet, az éjszakai fogszabit nem használtam, így a fogsorom visszaállt abba az állapotba, amiről kezdtem, így megint kuszák és a felső fogsorom kijebb áll. Azonban már elfogadtam! Persze, tudom hogy később újra nekifutok, de ha nem futnék, akkoris, mi történne? Semmi! Nem egy tökéletes fogsoron, szép bőrön vagy formásabb feneken múlik a boldogság. Ha elfogadod és nem rejtegeted a hibáid, talán fel sem fog tűnni senkinek. Sokkal észrevehetőbb, ha valamilyen módon folyton elrejted azt a dolgot, amire nem vagy büszke, például ha mindig csak bő ruhában jársz, mert nem szereted az alakod, takargatod az arcod, a mosolyod. Ha tudsz változtatni azon, ami nem tetszik, tedd meg - de csak magadért! Mert ha konkrétan egy fiúért/lányért teszed, nem veheted biztosra, hogy a változás után majd tetszeni fogsz neki. Magad miatt csináld, akkor ha Te úgy boldogabb lennél! Ha viszont nem lehet megváltoztatni, vagy nem áll módodban, muszáj lesz elfogadnod. Ne mások véleménye alapján ítéld meg magad, a saját szavadra hallgass ebben a témában is, hiszen mint már írtam, nem más fogja leélni az életét a testedben, hanem te - és a te döntésed, hogy végig sanyargatod és utálod magad vagy kihozod a legtöbbet azzal is, hogy elfogadod és szereted magad!

Ez lett volna a mai poszt. Mi róla a véleményetek? Írjátok meg az Instámon , vagy akár itt kommentben!


You May Also Like

0 megjegyzés