Life is too short to...

by - április 01, 2019




Sziasztok!

Jó régen nem írtam a blogra, ugyanis elkezdtem Youtube videókat készíteni! Ha van kedvetek hozzá, itt elérhetitek. Egyelőre olyan témákat dolgozok fel, amiket már olvashattatok a blogon is, szóval ha esetleg inkább meghallgatnátok, mint elolvasnátok, mostmár megtehetitek.

Azonban erről a mostani témáról mindenképp írni szerettem volna, beszélni számomra furcsa és kicsit szürreális lenne róla.

Sokszor mondjuk, hogy "van még időm", vagy "majd lesz valahogy". Mindkét állítás és ideológia igaz, azonban....

Az élet túl rövid ahhoz, hogy

várj valakire. Ha egy adott személy, legyen akár fiú vagy lány nem biztos abban, hogy kellesz neki,szüksége van rád, Te miért is akarnád annyira? Tudom, hogy marha nehéz, számos ilyen eseten mentem át én is, de ha valaki ellök magától, az ajtóban ácsorog de se be se ki nem mozdul, engedd el és bízz abban, hogy az élet sokkal jobbat szán neked.

második választás légy. Sose legyen Neked olyan az első, akiért sorba kell állnod. Bármennyire is szerencsésnek éreznéd magad, ha az a fiú/lány "téged választana", veled beszélne, randizna, akiért tudod hogy többen is oda vannak, ne ülj le és malmozz az ujjaidal, amíg dönt A és B variáció közt. Ennél sokkal többet érdemelsz!

sokáig rágódj dolgokon. Az ember hibázik, hiszen senki sem tökéletes. De mi is számít hibának? Nem az, amit a társadalom annak vél, hanem amit TE annak élsz meg. Te vagy a saját életed ura, ha valamit szeretnél megtenni, kipróbálni, hát tedd meg, egészen addig amíg másnak nem okozol vele kárt.

mások véleménye alapján formáld magad. Nem önzőség leszarni azon emberek véleményét, akiktől egyébként sem kérnénk tanácsot. Ha azzal foglalkoznál, mit gondol rólad az a csaj a folyosón, aki mindig rosszallóan néz rád, elrepülne a fejed felett az életed, miközben valószínűleg őt sem érdekli a te véleményed róla. Fölösleges mások bántó véleményével foglalkozni, és ez sem bunkóság vagy önteltség. Csak a pozitívumokra koncentrálj, mert tönkretenne ha csak a rosszakat mondogatnád magadban. Ne mások döntsék el, milyen lehetsz. Te határozd meg saját magad - és ezt megváltoztathatod ahányszor csak akarod! Tekints rá úgy, mint egy házi feladatra, amit ceruázal írsz - ha valami hibás, vagy nem tetszik, kiradírozod majd újrafogalmazod.

a múlton siránkozz. Akár az exeden, egy hibán vagy egy elmulasztott esélyen rágódsz, azonnal hagyd abba! Csak gondolj bele - oké, hogy x ideig együtt voltatok, de nem Ő az utolsó az életedben, nem teheted azt meg magaddal, hogy lerombolsz magad körül mindent amit addig felépítettél. A hibák csak hibák, évek múlva már senki sem fog emlékezni rájuk.

haragtartásra. Bocsáss meg hamar magadnak és másoknak is, hiszen sosem tudhatod, hány napotok van még együtt.

boldogtalan légy. Talán az egyik legfontosabb, hogy nem szabad hosszútávon boldogtalannak lenni. Az a baj, hogy a társadalom igenis ránk kényszerít bizonyos dolgokat. Például rossz szemmel nézik azt a lányt, aki egy szakítás után rögtön elmegy bulizni és jól érzi magát, esetleg ismerkedik. Miért, nem az lenne a természetes hogy túllép és meggyógyítja a lelkét? Vagy ha nem érzed jól magad a bőrödben, miért ne változtathatnál rajta? Ellenkezőleg, ha jól érzed, miért ne mutathatnád ki? Úgy éld az életed, ahogy Te akarod, hiszen könyörgöm, majd 80 évesen senki sem fogja számonkérni rajtad, hogy hibáztál-e. Azt a kérdést fogod kapni, hogy boldog életet tudhatsz-e a hátad mögött. A boldog élet pedig nem a hibátlanságról szól, hanem arról, hogy minden pillanatban önmagadat adtad, nem hátráltál meg semmitől, amit ki szerettél volna próbálni.




You May Also Like

0 megjegyzés