Self-love isn't selfish

by - március 16, 2019



Sziasztok!

Rengeteget írtam már az önbizalom megszerzéséről, fontosságáról - ezért kivételesen arra a szerencsés esetre térnék ki, amikor van.

Instagram-on egyre többször futok bele általam nagyon kedvelt lányok posztjai alatt, vagy éppen ennél az új,kérdezős lehetőségnél a következőbe : "Jajj, te olyan beképzeltnek tűnsz" vagy "süt rólad az egománia", rosszabb esetben "beképzelt ribanc vagy". Mondanom sem kell, hogy ezeknek a lányoknak a képei igényesek, esetleg szerkesztés is felfedezhető rajtuk, nyilván a minél jobb fények és satöbbik végett.

Ekkor tudnék felüvölteni, hogy hol van itt a "girls support girls", amit Nőnapon mindenki nyomat az Instára, mert az menő? Ha már a hölgyek sem támogatják, emelik fel egymást, mondanak dícsérő szavakat, akkor mégis kitől várhatjuk el? Mindannyian ugyan azt a poklot éljük át havi egyszer, könyörgöm, tartsunk össze! De visszakanyarodva a témához : gusztustalannak tartom, hogyha valakinek van önbizalma és ez látszik is akár a külsején, a képein, az öltözködésén, rögtön beképzelt, nagyképű. Lányok, önbizalommal MINDENKINEK rendelkeznie kéne. Minden egyes nőnek és férfinak tudnia kellene, mennyit ér, mik az erősségei, azokat előtérbe helyezni, a hibákon és hiányosságokon dolgozni. Kivétel nélkül mindenkinek szeretnie és tisztelnie kéne magát, a testét, a gondolatait, mert ez határozza meg a környezetünkhöz való hozzállásunk és azt, hogy az hogy áll hozzánk. Amit kifelé mutatunk, mindig egyenlő azzal, amit magunkról gondolunk, és mások csak az alapján tudnak döntést hozni rólunk mélyebb ismeret hiányában. Tehát ha te azt sugárzod, nem vagy megelégedve az életeddel, úgy is fogsz kinézni, viselkedni, és még egy totál idegen is levágja, hogy 0 az önértékelésed.



Egyszerűen nem bírom felfogni, miért bántja azt mást, ha valakinek van önbizalma. Vagyis de, sajnos tudom. Akinek nincs, az irigyli mástól, próbálja tönkretenni, mondván ha neki nincs ne legyen másnak sem,ahelyett hogy azt mondaná : "basszus, de jó ennek a lánynak, hogy így elfogadja magát!Utálkozás helyett megkérdezem tőle, hogyan csinálja,hátha nekem is menne". Ez olyan, mintha visszamennénk az oviba, ahol az utolsó rózsaszín kismotorról folyna a vita és ahelyett, hogy Rozika Julcsikának adná, inkább eltöri, hogy használhatatlanná váljon.

Tehát aki nem elégedett magával és mindenkiben a rosszat látja emiatt, direkt beképzeltnek titulálja majd azt, akinek egészséges önbizalma van. Miért beképzelt az, aki ad magára? Aki megválogatja a barátait, a párját? Eleve,mióta szabály, hogy mindenkivel szóba kell állnunk, aki ránk ír, akkoris, ha nem szimpatikus számunkra,nem tetszik, vagy csak szimplán nem szeretnénk idegenekkel trécselni? Miért tartunk még mindig ott, hogy aki sminkeli magát, csinosan öltözködik, az ribanc? A beképzeltség  NEM ott kezdődik, ha valaki nem savanyú képpel éli az életét, ha valaki nem apáca szerelésben fotózkodik, vagy ha könnyen flörtöl pasikkal. Nem az ilyen embernek kell megváltoznia, visszafognia magát, hiszen biztos neki sem volt egyszerű az út addig, hogy megszeresse magát. Annak kell változnia, akinek a fejében ez helytelenül áll össze.

Szóval csajszik, ha valaki nem szimpi nekünk a social medián, szerintetek beképzelt, mű, egoista, akkor két lehetőségetek van : 1.,észre veszitek, hogy az utálkozás abból fakad, hogy a ti hiányosságotokat látjátok benne megerősödve és 2.,kikövetitek/letiltjátok vagy csak nem kerestek rá, pár odavágott, goromba megszólalás helyett.

Az önszeretet nem önzőség, hanem fontos!

Remélem sokan egyet értetek velem ebben a témában, a következő bejegyzésig puszil Titeket,

Gréti

You May Also Like

1 megjegyzés