16 tipp, hogy több önbizalmad legyen

by - március 04, 2019



Rengeteget írtam már az önbizalomról, hogy mennyire fontos a megléte, mennyi mindent változtathat meg és hiánya mikben gátolhat minket, befolyásolhatja életünket. A világ megérdemli, hogy megmutassuk neki a csodás énünket, fel merjük vállalni magunkat úgy, ahogy vagyunk, a hibáinkkal és erényeinkkel együtt! Ne fosszunk meg senkit egy ilyen lehengerlő személytől, mint Mi!

Úgy gondoltam, összeszedek pár pontot, amit a legjobb tudásom és rálátásom alapján írtam meg Nektek. Ezeket a trükköket, gyakorlatok bevetve, biztos sikerrel jártok majd és sziklaszilárd magabiztosságot adhat nektek, vagy egy-egy nehezebb napon helyre teszi a lelketek.

Lássuk is ezt a pár megváltó tippet!


  • Ismerd fel a kiváltó okot, majd találd meg, hol vagy magabiztos!
Nagyon fontos, hogy pontosan tudd, mikor, kivel vagy milyen helyzetben érzed magad kényelmetlenül, érzed magad kevesebbnek, rosszabbnak - majd szépen lassan ezeket zárd ki az életedből. Ha boldogtalan vagy a munkahelyeden, váltsd le! Vezess listát a szerinted jó és rossz tulajdonságaidról,és ha tudsz, változtass a rosszakon, illetve dolgozz a hiányosságokon, problémákon.

  • Változtass a gondolataidon!
Talán bugyután hangozhat, de a gondolatoknak igenis teremtő erejük van, hiszen hatással vannak az érzéseidre és a viselkedésedre. A beidegződés, hogy negatív fényben tünteted fel magad, egyenes út az alacsony önbecsüléshez és önbizalomhoz. Viszont nem kell kiszolgáltatni magad a gondolataidnak! Képzeld el, ha arra képes vagy, hogy a negatív képet elültesd magadról a fejedben, akkor a pozitív miért ne menne? Az agyad el fogja hinni, amit próbálsz "beleverni", egy idő után úgy fogod látni magad, teljesen megváltoztatod a fejedben az összhatást. Hiszen minél többet mondasz magadra bántó tulajdonságokat, úgy is fogsz viselkedni, hiszen be akarod bizonyítani magadnak hogy igazad van, egy negatív képet fogsz hajszolni és nem egy jót! Miért ne válthatnál negatívról pozitív gondolatokra? Hiszen azzá válsz, amiben hiszel, akinek gondolod magad!


  • Képzeld el a magabiztosabb éned!
Remek praktika és jó móka is csak leülni egy fotelbe, ellazulni és felépíteni egy képet a fejedben arról, hogy milyenné szeretnél válni. Képzeld el magad a gátlásaid nélkül, röppenjenek el a "mi lenne ha.." kezdetű mondatok és álljon előtted az a személy, az a nő, aki lennél ha nem korlátoznád magad. Minnél pontosabban vizualizáld a megjelenésed, a hangod, a járásod, a stílusod. Hol vagy? Kikkel veszed körül magad? Mit viselsz, milyen a hajad, a sminked? Milyen hanglejtéssel beszélsz és miről? Az önbizalomhoz vezető göröngyös úton tartsd meg ezt a képet és vedd elő bármikor, amikor úgy érzed, kezd halványulni.


  • Tedd fel a "miért" kérdést!
Az egyik legjobb módja, hogy megváltoztasd a negatív gondolataidat, amelyek leszívják az önbizalmad, ha felteszed a kérdést: "miért?" Például a legtöbbször ismételt "Nem vagyok elég jó" gondolat miatt az életed legtöbb területe miatt kezdesz aggódni. Pedig ha megkérdezed magadtól, hogy pontosan miért is, talán háromnál több ésszerű érvet sem tudnál felsorakoztatni, de amennyiben igen, könnyű szerrel változtathatsz rajta. Viszont ha a válaszod egy "csak mert", akkor nincs is okod azt feltételezni, hogy nem vagy elég csinos, elég érdekes, elég jó barátnő vagy elég elkötelezett a munkádban, iskoládban.


  • Mondanád egy barátodnak?
Próbáld ki, hogy mielőtt magadra zúdítanád a rossz szavakat, egy szeretett személyre gondolsz - legjobb barátra, családtagra. Bárkire, akit tisztelsz. Mondanád ennek a személynek, amit éppen magadnak készülsz? A válaszod valószínűleg "nem" lesz. Talán meg is illetődsz, hogy "jézusom, én így bánnék a másikkal?". Valójában már most így bánsz valakivel : saját magaddal. Bánj úgy magaddal, ahogy azzal a személlyel, akit a legjobban szeretsz a világon, légy kedvesebb saját magadhoz!


  • Használj mantrákat!
Az első és második pontban már írtam a gondolatok teremtő erejéről, a negatív és pozitív szavakról. Szuper önbizalomdöpping, ha mantrákat találsz ki magadnak és ismételgeted őket. Még kis cetlikre írva elhelyezheted őket a lakás több pontján, mondjuk a tükörre ragasztva, hogy indulás előtt biztos szembefuss vele, de szembe is nézhetsz benne magaddal és hangosan csatolhatsz vissza magadnak pozitív megerősítéseket.


  • Készíts boldogságlistát!
Annak érdekében, hogy a jó dolgokra összpontosíts, írj magadnak listát az összes jó dologról ami az életed része. Ennek segítségével hálát érezhetsz az apró dolgok iránt is, mint például a családod,barátaid, párod, vagy hogy egészséges vagy. Tartsd olyan helyen, ahonnan bármikor előkaphatod.


  • Ne hasonlítgasd magad máshoz!
Talán az egyik legrosszabb és legmérgezőbb dolog, ha máshoz hasonlítjuk magunkat. Az "XY sokkal szebb, mint én, sokkal sikeresebb és sokkal jobb élete van" mondatok nem vezetnek semmi jóra, csak magunkat emésztjük vele, miközben a mi életünk ettől nem válik jobbá. Ehelyett inkább gondolkodj azon, hogy lehetnél önmagad legjobb változata! Ne mások tökéletesnek tűnő életét hajszold, hanem teremtsd meg magadnak a tiedet!

  • Viselkedj magabiztosan!
Ha magabiztosabban viselkedsz, úgy is érzed majd magad. Az agy befolyásolható, nem fogja tudni, hogy te most csak megjátszod magad vagy valóban kicsattansz a magabiztosságtól. Vannak kis cselek, amiktől sokkal összeszedettebbnek tűnhetsz. Beszélj mindig higgadtan, nyugodt hangon, ne félj szemkontaktust tartani másokkal, hiszen aki félrenéz vagy kerüli azt, az mindig gyanús. Próbálj meg egy olyan személyt utánozni, akiről tudod, hogy nagyon magabiztos, lesd el a viselkedését, mozdulatait, építsd be a mindennapjaidba.

  • Légy mindig naprakész!
Óriási erőt és nyugodtságot adhat, ha mindig tudod, mit kell tenned a következő napra, úgy hajtod álomra a fejed hogy tudod, minden a terv szerint halad. Vegyük példának azt, hogy ha másnap lesz egy dolgozat, vizsga, vagy prezentáció, és te tanultál és megvan az anyag, akkor sokkal nyugodtabban kezdheted majd a napod. De nekem az is mindig sokat segít, hogy ki van készítve a másnapi ruhaszettem, be van állítva ébresztő és pót ébresztő, be vannak pakolva a másnapra szükséges dolgok a sulis táskámba, tudom hánykor kell induljak hogy beérjek,stb. A reggelt nem szabad rögtön kapkodással kezdeni, mert az meghatározza az egész napod!

  • Szokj hozzá a kényelmetlen helyzetekhez!
Nincs mese, mindig lesznek olyan szituációk, amik alól szívünk szerint kibújnánk, de nem lehet. De ha hozzászoksz a kényelmetlenséghez, akkor elég magabiztos leszel ahhoz, hogy bármilyen utadba álló akadályt leküzdj. Fontos, hogy kilépjünk a kis komfortzónánkból. Nem mersz felszólalni a suliban vagy a munkahelyen a többiek előtt? Gyakorold a beszéded otthon, a tükör előtt! Ha kilépsz ebből a kényelmes kis vackodból, kinyílik előtted a világ!

  • Értékeld a bókokat
Régen, ha nekem valaki azt mondta, "szép vagy/csinos vagy/ügyes vagy", általában lesütöttem a szemem, és azt mondtam "jajj dehogy". Pedig ezek dobhatnának a legtöbbet az önbizalmunkon. Ne hagyd, hogy leperegjenek rólad! Olvasd el, akár többször is, írd le magadnak, mentsd el a későbbiekre.


  • Keresd a pozitív emberek társaságát
Ha pozitív, támogató emberek emberekkel töltöd az időd, az rád is jó hatással lesz. A barátok támogatnak, elfogadnak minket, segítenek a céljaink elérésében, velünk ünnepelnek vagy szomorkodnak. Ha valaki ezeket nem teszi meg veled, akkor azt kerüld el, mert csak le fog szívni téged! Másrészt, ha esetleg a neten, Facebookon vagy Instagramon vagy akármelyik social media platformon kapsz bántó, sértő, alaptalan vádakat, ne foglalkozz velük! Mindig csak a kedves, lélek táplálóakra koncentrálj, amik segítenek és hozzád tesznek.

  • Jó külső = jó érzés
Számtalan helyről folyik már a "szépség a belsőből fakad" című hazugság. Igen, hazugság. Hogy miért? Mert ha nem vagy elégedett a tükörképeddel, az minden áldott nap negatív kisugárzással ruház fel. Mindenkinek más a szép, így fontos, hogy tudd, amiért Pityu elutasít, azért más pont hogy nem fog. Magadnak légy első sorban szép. Légy ápolt, igényes, ne félj sminket használni, ha akarsz, hiszen nem attól leszel kevésbé természetes és "mű nő", mint ahogy sokan állítják. Ha elégedett vagy a megjelenéseddel, az a legszebb nővé varázsol a világon.

  • Beszéld ki magadból
Ha valami nyomja a lelked, mindenképp adj hangot neki, vagy vesd papírra. Legyen az egy barát, családtag, vagy esetleg egy szakember, ne tartogasd magadban a problémáid, mert hosszútávon felemésztenek. Nem ciki segítséget kérni, sőt, az az igazán gyáva, aki nem mer kérni és nem elég erős ahhoz, hogy beismerje, problémái vannak.

  • Helyes testtartás
Sokat dobhat a közérzetünkön, ha kihúzzuk magunkat és úgy sétálunk! Görnyedt háttal egészségtelen és nem is esztétikus mászkálni. Ne félj egyenes háttal járni, ne félj attól, hogy előtérbe kerülnek a nőiesebb vonalaid, légy büszke és vállald fel magad.

Remélem segítettem nektek a mai bejegyzéssel! Véleményeiteket osszátok meg velem kommentben, vagy keressetek meg Instagramon, az oldalsávban könnyen az oldalamra kerülhettek!

Csodás napot nektek, puszi

Gréti

You May Also Like

0 megjegyzés