Hogyan legyünk jó nők II

by - február 13, 2019



Sziasztok!

A Hogyan legyünk jó nők c.posztom nagy tetszésnek örvendett, többen írtatok Instagram-on, mikor megosztottam a linkjét, hogy szuper, jól összefoglalt lett és segítségetekre voltam, aminek nagyon örülök! Szívem-lelkem beletettem abba a posztba, csupa olyat írtam le, amit én tényleg úgy gondolok, ahogy és amit én is próbálok betartani. Így most arra jutottam, hogyha már azt annyira szerettétek, elkészítem a folytatását! Mivel abban leírtam az alapokat, most inkább a pasi megszerzésére fókuszálnék a tippek terén.

Tegye fel képzeletben a kezét, aki fejében megfogalmazódott már  a kérdés : basszus, én egy kedves, törődékeny lány vagyok,neki miért mégis AZ a lány kell? AZ alatt értem az r-rel kezdődő majd ibanc-cal végződő lánytípust. Abba, hogy miért az a véleményed a másik lányról, főleg ha nem is ismered, most nem mennék bele, de abba inkább, hogy vajon mégis miért Őt választja helyetted. Igencsak egyszerű - egy pasi számára nem az a fontos, hogy Te mint nő, milyen szóval illeted, hanem hogy Számára mint Nő, értékes-e, értéket képvisel-e. Hmm, mondhatnád, mi is az az érték? Mi számít annak a fiúk szerint? Tegyük fel, hogy van két pár cipőd : egy "sima" plázaboltban vásárolt, és egy designer cipő, a legújabb Kazar vagy Gucci vagy ami hirtelen eszedbe jut. Mindkettőben lehet járni, a funkcióját teljesíti, de mégis nyilván azt fogod jobban becsülni, amelyik többe került, hiszen kevésbé pótolható, mint az, ami nem volt annyira drága. De lehet ez egy apró ajándék is egy szeretett személytől. A hangsúly az értéken van, csakúgy mint a fiúk esetében is. Szóval attól függ, megbecsül-e téged a fiú, hogy mennyire vagy a szemében értékes. De mik is azok a pontok, amiknek "meg kell felelned", hogy értékess lehess kiszemeltednél?


  • Ne légy átlagos
A tömegcikkek értéke alacsony. A fentebb említett designer cipő példával érve, minden nő áhítozik egy olyanra, azonban - sajnos - nem minden nő engedheti meg magának. Légy Te is designer darab, ne kaphasson meg akárki! Érezze magát mocskosul különlegesnek, hogy neki szenteled a figyelmed,legyen neki olyan érzés mint Neked mikor végre összegyűlt a pénz a drága darabra. Ne félj megmutatni a valódi éned, hiszen ezerszer többet ér 100%ig önmagadnak lenni,mint valaki másnak az utánzata. Rossz taktika másokat majmolni csak azért, mert azt hiszed, az az út vezet a pasihoz.

  • Legyél tisztában a saját érdekeiddel!
A "Hogyan legyünk jó nők"-ben már rengeteget írtam és hosszan kifejtettem az önértékelés, önbizalom témát. Ismét előbukkan, hiszen elengedhetetlen kelléke az életnek, így a párkapcsolatnak, ismerkedésnek, flörtölésnek is. Nemrég olvastam egy érdekes kis csalást az egyik self-help könyvben : ha még nem vagyunk önmagunk elfogadásának legjobb szintjén, képzeljük el, hogy valaki mások vagyunk! Egy híres színésznő, kedvenc énekesünk, egy modell, bárki akit szépnek és lenyűgözőnek tartunk. Ezután képzeljük el, hogy Ő Mi vagyunk! Viselkedj úgy, mintha bírnál a tulajdonságaival, mintha te is olyan hatással lennél másokra.Egy idő után a játék nélkül is átvesszük ezt a viselkedést,hiszen az agyunk könnyen becsapható - elhitetjük vele a rossz gondolatainkat is, a jókra is ugyan olyan fogékony. Ha nem szereted magad, nincs önbecsülésed, miért várod el, hogy a férfi becsüljön téged? Azt kapod a másik embertől, amit Te sugárzol magadból! Ha azt sugárzod, szerethetetlen és unalmas lány vagy, ne lepődj meg, ha a fiúnak pont ez lesz a véleménye - és mivel ez a véleménye, beigazolódtak a félelmeid, így a feszengés megjelenik, amitől elindul újra az ördögi kör! Vágd el azzal, hogy elkezded feltételek nélkül elfogadni, becsülni, szeretni magad, hiszen egyszeri és megismételhetetlen személyiség vagy, az a legnagyobb erőd hogy nincs még egy olyan, mint Te! Így hát légy céltudatos, tudd, mit akarsz a másiktól és találd magad annyira értékesnek, hogy sosem adsz le abból, amire igazán vágysz,nem éred be kevesebbel,nem meséled be magadnak, hogy azért is csak "ARRA" kellesz neki, mert akkor valóban csak arra fogsz! Tavaly volt egy szuper film a mozikban, a Túl szexi lány. A főszereplő egy edzőtermi fitness baleset következtében beverte a fejét, majd felébredve csodálatosan gyönyörűnek, szexinek, dögösnek látta magát és ígyis viselkedett! Az eddigi búskomor, lelombozott, önbizalomhiányos énét átváltotta egy magabiztos, pozitív csajszi! Mindent megkapott, amire vágyott, álmai állását és a férfit aki szereti! Pedig nem a világ változott, csak a saját magáról alkotott képe.

  • Legyenek elvárásaid!
Nem a buta szabályokról hozz döntést - nyilván ne várd el, hogy az első randin Mishlen csillagos étterembe vigyen, de azért vannak dolgok, amiket egy pasi megtehet veled szemben : például kinyitja előtted az ajtót, felajánlja, hogy fizet. Amíg nem tette meg, amit akarsz, nem kaphatja meg, amit ő szeretne - ez törvény! Azonban ahhoz, hogy elvárhass a másiktól valamit, Neked is úgy kell viselkedned, ahogy azt saját magadtól elvárod.

  • Fogadd el a gesztusait
Ha meglep téged valamivel, fizeti a randit, kedveskedik neked, a szádból a "jajj ne" és "igazán nem kellett volna" szavak NEM hangozhatnak el. Ugyanis ezekkel nyirbálod le a férfiasságát, és pecsételed meg a sorsod, mert lehet soha többé nem lesz kedve megtenni ezeket érted, ha te egy köszönöm helyett durván elutasítod. Hagyd, hogy nőként kezeljen téged, hiszen ha nem engeded, azon fog gondolkodni, vajon miért utasítod el? 

  • Adj neki kihívásokat!
Ha úgy érzi, tehet érted valamit, s meg is tudja oldani az útjába gördülő akadályokat, igazi pasinak érzi magát melletted - s pont úgy, mint ahogy mi nőnek akarjuk érezni magunkat valaki mellett, nekik is ugyan ez a vágyuk. Például : azzal, ha a kezdeti beszélgetésnél nem írsz neki ódákat, vagy megváratod, feladatot adsz neki,esélyt hogy ő is "megdolgozzon" érted. Annyit fektess belé, amennyit ő beléd! Az alapján ítéld meg, hogy mennyire törődik veled akár már neten keresztül is. Ha meg tudja indokolni, miért nem írt, vagy esetleg magától megteszi, az egy jó jel, de ezután a fegyver a Te kezedben van. Igenis vágd el a beszélgetést néha, hogy kicsit ő is teperhessen. Nem tudhatod, milyen lányokkal volt eddig "dolga", talán pont te leszel az egyetlen, aki ezt megteszi vele.


  • Válogass közülük!
Nem minden pasi megfelelő számodra! Tudd kiszűrni az igazi lúzereket, akik nem bánnak veled jól, akikről messziről üvölt hogy "vészhelyzet". Ha leállsz egy ilyennel, csakis a saját értéked nyomod a bányászbéka segge alá száz méterrel, ő vidáman lógatja majd utánad a nyelvét. Tudd, milyen pasit szeretnél. Mivel hiszek a hasonló hasonlót vonz elvében, ne akarj egy macsót magad mellé, ha nem vagy rendben saját magaddal. Sorry ladies, ha csípősek a szavaim, de sajnos ez az igazság! Ha nem szeretitek, tisztelitek magatokat, maximum olyan pasi érdeklődését keltitek fel, aki hasonlóan nincs kibékülve magával, vagy még rosszabb, nem fog tisztelni titeket hiszen ti sem magatokat! A Nők dolga kialakítani magukról azt a képet, amit viszont szeretnének látni a másik feléjük mutatott viselkedésében. Mintha a saját tükörképed lennél.

  • Engedd el!
Ha nem megfelelő fiúba botlottál, engedd el, ne fuss utána! Ne válaszolj neki azonnal, ha még az ismerkedés elején vagytok, legalább(!) fél órát mindig várj az írással, gondolja csak azt, hogy elfoglalt vagy és nem a telefonod az életed - ez még szimpatikus is lehet számára. Ha nem válaszol normális időközönként, nem akar ő is annyira megismerkedni veled, engedd útjára! Persze ha rászolgáltál arra, hogy így viselkedjen, megpróbálhatsz változtatni majd újra próbálni, hiszen a második esélyt mindenki megérdemli, de ha külsők által megerősítve is Ő hibázik, hagyd hogy másé legyen ez a fogás! Ezzel csak a saját értéktelenségedet mutatod. Itt megintcsak az önbizalomhoz kanyarodnék vissza - ha értékesnek hinnéd magad, nem futnál EGY után, mert tudnád, hogy százból válogathatsz, és válogathatsz is ha ezt az egyet elengeded. Saját magad alatt vágod hát a fát, ha olyan szekér után futsz, ami nem vesz fel. Igaznak tartom a vicces kis mondást, hogy buszok és fiúk után ne fussunk, mert mindig jön a következő.

A pasik megbecsülik a "rossz lányokat", a "rendes lányokat" és minden olyan nőt, akikben megvannak ezek az értékek. Az érték fontosabb, mint a kinézet, az alak, a súly vagy az életkorod. Légy értékes, szeresd magad és téged is értékesnek tartanak majd!



You May Also Like

0 megjegyzés