Vonzd be a jót az életedbe!

by - január 29, 2019



Akik jártasak az önfejlesztés, tudatos élet, életmód témakörben, biztos hallottak már a "vonzás törvényéről". Először szkeptikusan álltam hozzá, mivel úgy gondoltam, ez valami újabb agyzsibbasztó, szektás hülyeség, ami becsapás, ámítás. De csalódnom kellett. Valóban létezik. Hiszen az elektromosságot sem tudjuk kézzel tapintani, mégis van, vagy az érzelmeinket sem simogathatjuk meg, ha kedvünk szottyanna hozzá, mégis tagadhatatlan a létezésük. A vonzás törvénye akkoris dolgozik, ha nem akarod - de ha már elimsered, hogy van, miért ne fordíthatnád a javadra és lehetnél tudatos "használója"?

A vonzás törvényének lényege, hogy a gondolataink teremtő erejűek. Amit gondolunk, amire fókuszálunk, amit nem szeretnénk - mind megjelenik fejünkben. Képzeljük csak el, mondjuk aktuális témából merítve a példát, itt a vizsgaidőszak. Vajon melyikkel segítünk magunknak? Ha az önsanyargató technikát választjuk, és mantrázzuk a "nem fog menni, megbukom" szavakat vagy ha esetleg némileg hiányosabb, kevésbé erős tudásunk ellenére is a "menni fog, sikerülni fog" szavak cikáznak a fejünkben? Aki folyamatosan betegségtől fél, egyszercsak ágynak esik, aki retteg egy rossz párkapcsolattól, és nem egy olyanon járnak a gondolatai, amiben boldogságra lel, hanem a negatív képek ugrálnak a szeme előtt, sajnos újra csalódásba futhat.

Laikusak és hitetlenek számára is egyértelmű lehet, hogyha valamitől nagyon félünk, s azt mondjuk, bár ne történne meg, ahelyett hogy azt mondanánk, helyette mi FOG történni vagy konkrétan mit szeretnénk, valószínűleg bekövetkezik a balszerencse. A saját példám : annyira félek az idiótán viselkedő fiúktól, hogy folyton azt mondom, bárcsak NE kerülne ilyen az utamba. Vagy pedig bárcsak NE szúrnám el én, ha egy normálisat "dob" a gép, az eddigi csalódásaimból merített rossz hozzáállásommal. A vonzás törvénye azonban csak az egyértelműen megfogalmazott kéréseket "érti", s utálja a nem, ne szóval kezdődőeket - így elképzelhetitek, hogy valóban NEM a tökéletes jelöltekkel beszélgettem egy jó ideje. Mielőtt azonban azt hinnénk, ha azt mantrázzuk, hogy gazdagok leszünk, de nem teszünk érte semmit csak ülünk a fenekünkön, a vonzás törvénye nem vág hozzád egy zsák pénzt vagy varázslatos módon nem fog a bankszámládra utalni egy összeget. Bevonzani bevonzhatod a jobb lehetőségeket, a sikeres végkimenetelt, de attól még ugyan úgy dolgozni kell a dolgokért.

Több könyv is ír erről, én Byrne Rhonda A titok művét olvastam anno, de ha valaki átfogóbban, vagy esetleg nem írásos módon szeretne erről többet megtudni, annak tudom ajánlani a megannyi Youtube videót ebben a témában.

Pár egyszerű lépéssel Te magad is kipróbálhatod - s ha esetleg nem válna be, mégis mit veszítesz?

1.  Ismerd fel, mit szeretnél!


Nos, ez az első nagy buktató. Sokan abban a tévedésben élnek, hogy aki próbálkozik a vonzás törvényének használatával, annak egy villámcsapásra eltűnnek életéből a nehézségek. Pontosan tudnod kell, mit szeretnél, hiszen az életben sem érvényesülhetsz anélkül, hogy lenne célod, mert akkor csak lődörögsz és sodródsz az árral ami rossz partra is elvihet Egy lista írása megkönnyítheti a helyzeted!

2. Pontosan határozd meg a célod

Ha már van egy listád arról, hogy mit nem szeretnél, jöhet a következő lépés: az, amit valójában szeretnél. Pédául: Párkapcsolatot. De körül kell írnod, hogyan szeretnéd, hiszen a végén kapsz párkapcsolatot, de abszolút nem olyat, amilyenre vágytál. De ez akármi mással is így van. Érezd, hogy megkaptad a vágyad, például érezd a kocsi kormányát az ujjaid alatt vagy lélegezd be a tiszta levegőt a tengerparton. Ezek megkönnyítik a hited, hogy igenis sikerülni fog annyi pénzt összespórolni, mert ha nem hiszel magadban, hogy sikerülhetne amit szeretnél?


3. Arra koncentrálj, amit kívántál!

Ahhoz, hogy a vonzás törvénye szerelmet vagy más jó dolgokat hozzon az életedbe, arra is szükséged lesz, hogy pozitívabban gondolkodj. Kezdj el tudatosan foglalkozni a gondolataiddal. Ez megintcsak egy olyan pont, amit egyébként is így kellene csinálni, így láthatod, nincs benne semmi humbuk. Ha folyamatosan rossz gondolatok keringenek bennünk, azt hisszük, minden és mindenki ellenünk van, úgyse jön össze a tervünk, mert valaki keresztülhúzza a számításaink, vagy megbántanak, otthagynaj, átvágnak minket, félni fogunk lépni egy nagyot előre és inkább meglebegtetjük a fehér zászlót a hátrányunkra.

4. Fogadd el az érzelmeid!

Téves állítás, hogy a befogadás közben az érzelmeinken kellene változtatnunk. Ezek segítenek az út megmutatásában, ami a céljaid felé vezet.

5. Dolgozz érte!

Az, hogy a vonzás törvényével tudatosan dolgozol, nem azt jelenti, hogy semmi dolgod, hanem ellenkezőleg:  tudatos munkát végzel. Felismerted, hogy mit nem akarsz, eldöntötted, hogy mit akarsz, már arra koncentrálsz, amit szeretnél, ehhez megtaláltad a számodra elfogadható jó gondolatokat, és már pontosan érzed, hogy mit szeretnél tenni.


6. Légy hálás, ha megkapod!

Szerintem nagyon fontos, hogy miután elértünk valamit az életben, valamit helyesen tettünk, a rövidke saját vállunk megveregetése után érezzük magunkat boldognak és hálásnak. Hiszen nem pottyan minden az ölünkbe, vagy ha mégis, nem vehetjük magától értetődőnek, hogy ez örökké így is marad. Muszáj hálát éreznünk mindenünkért, ami van, ami lehetőséget elénk vet az élet, s amiket ezekből meg is kapunk.


Talán sokan butaságnak tartják ezt a lehetőséget, de nincs ebben semmi természetfeletti - nem boszorkányság, se nem szeánsz által szerzünk javakat magunknak. Igenis mi alakítjuk az életünket, s ennek szerves részei a gondolataink, vágyaink. Puszta tény, hogyha negatív gondolatokkal töltjük meg a napjaink, amíg el nem hagyjuk ezt a rossz szokást, a büdös életben nem lesz boldog, kiegyensúlyozott életünk. Persze ez sem fekete-fehér, vannak olyan dolgok, például a családi háttér, amit nem tudtunk bevonzani, hiszen abba születtünk. De azután, azok a dolgok amiket már mi alakítunk magunknak, igenis a mi gondolataink által teremtődnek. Péládul sokaknak, köztük nekem is, nehéz elaludni, miután megnézek egy horrort, mert félek. Ez is gondolati síkon képződik - tekintve, hogy még nem találkoztam démonnal, de kétlem, hogy bárki más igen. Csak a gondolatomban létezik, pontosan úgy, mint a tőle való félelem. Elképzelem, lelki szemeimmel látom. Ha egy ilyen borzalmas gondolatot el tudok "ültetni" magamban, egy pozitívat miért nem? Az miért ne válhatna életem részévé? Természetesen, mint már írtam, a babérjainkon ülés a nem minden vágynál célravezető. Nyilván nem mindegy, hogy egy szerető párt vagy egy autót szeretnél magadnak. Viszont ha hiszel magadban, elhiszed, hogy a tied lesz, majd csak teszel érte és várod hogy megvalósuljon - nos, ez a vonzás törvénye maga! Sokkal többen teszik nap mint nap, csak nem ismerik be, hogy erről van szó. 

Nos, remélem érdekesnek és hasznosnak találtátok ezt a posztot!

Puszi,

Gréti

You May Also Like

0 megjegyzés