Hogyan légy pozitív? 2.0

by - november 24, 2019


Sziasztok!

Egy olyan témáról hoztam bejegyzést, ami sokunk számára problémás kérdés lehet a mindennapokban - hogyan maradjunk pozitívak akkoris, ha az élet egy csomó szarral dobál minket? Direkt nem szépítek, ugyanis nem szeretnék klisékbe menő sorokat itthagyni Nektek.

Az ősz beköszöntével elkezdődött az egyetem ismét, és idén úgy gondoltam, elkezdek dolgozni is mellette. Mióta ezt a kettőt együtt "űzöm", kicsit kevesebb idő jut magamra, kevesebb idő jut pihenni, feltöltődni, és bizony észrevettem hogy eddig flottul kezelt helyzetekhez sokkal stresszesebben állok, hamarabb szakad az a bizonyos cérna - úgyhogy most csakis olyan tippeket adok Nektek, amik valóban segítettek az én morcis napjaimon is!



  • Ne foglalkozz a "negatívokkal"
A negatívok alatt értem a negatív embereket, személyeket, s ezen emberek negatív, lehúzó megjegyzéseit, véleményeit is rólad vagy az életedről. Valójában kit érdekel, más mit gondol rólad? Mindaddig amíg nem az életed szerves része az a személy, addig egészen nyugodtan vedd semmisnek a megjegyzéseit, ha pedig egy barát, barátnő, rokon vélekedik rólad, akkor higgadtan ülj le vele megbeszélni, miért gondolja úgy. De hosszú távon is csak magadnak ártasz, ha túlzottan adsz mások véleményére. Ilyenkor mindig gondolj bele, hogy néha te is látsz olyan dolgokat, amikhez szívesen lenne egy keresetlen véleményed, de ahogy kimondanád, tudatosul benned hogy elfecsérelt szavak lennének hiszen semmi közöd a másik életéhez. 


  • Mások véleménye nem határoz meg téged
Szorosan kapcsolódva az előző ponthoz, a negatív vélemények, amiket másoktól kapunk, nem határoznak meg minket. Tapasztalatból tudom, mikor én - sajnos - leálltam valakiről magamban gúnyos megjegyzéseket tenni, az esetek 99%ban volt valami problémám a SAJÁT életemmel kapcsolatban. Tehát a szurkálódó megjegyzések, vagy ha valaki szimplán bunkó veled, nem feltétlen rólad szól! Lehet rossz napja van, és rajtad vezeti le a feszültséget, vagy a sajét példámon át is látva, magával nincs megelégedve és puszta féltékenységből azokat a tulajdonságaid állítja be rossznak, amik belőle hiányoznak.


  • Ne a tökéletességre hajts - a boldogságra!
Hajlamosak vagyunk lehetetlen célokat tűzni magunk elé, vagy szimplán túlzottan maximalistának lenni. Holott sok esetben senki sem várja el tőlünk! Merj hibázni, merj újra belevágni! Semmilyen helyzetben sem ér a tökéletesség annyit, hogy az a mentális egészségedbe kerüljön.

  • Légy boldog egyedül is!
Sajnos szeretteink nem lehetnek mindig velünk. Egy barátnő vagy pasi sem ér rá folyton - vagy mi van, ha nincs is pasink és barátnőkből is csak pont annyi van, amennyi elég? Muszáj épp ezért megtanulni élvezni a magányt is, és nem úgy megélni, hogy "na én aztán senkinek sem kellek". Ilyenkor csináldd azt, amit másokkal nem tudnál! Nézz meg egy filmet, ülj be egy kád forró vízbe, olvass egy jó könyvet! A magaddal töltött idő sok mindent meghatároz, ha magaddal nem tudsz kibékülni, másokkal sem jössz ki majd jól.


  • Szánj időt a feltöltődésre!
Fontos, hogy a rohanós hétköznapokban is szánj időt arra, ami/aki feltölt. Lehet az egy gyors edzés a teremben, egy kültéri futás, séta a kutyusoddal, vagy egy barátnős kávé, telefonálás. Mindig találdd meg azt a személyt vagy elfoglaltságot, ami úgy érzed, hozzád tesz és nem elvesz belőled, amiből energiát meríthetsz.

  • Használj megerősítéseket!
Szinte az összes önfejlesztő könyvben, ami eddig megfordult kezeim között, szó esett a megerősítő szavakról, mantrákról. Lehet akár valami általános, mint például "ma csodásan nézel ki" "ma csodás napod lesz" vagy valami konkrétabb, a napi nehézségre fókuszáló dolog is. Ezeket jól látható helyekre helyezd, pl. az asztalod aminél reggel készülődsz, vagy egy utadba eső tükör.

  • Olvass!
Ha már említettem a könyveket, megjegyezném, hogy nekem mennyit segítettek/segítenek. Számos önfejlesztő könyvet olvastam már és folyamatosan veszem az új kiadásokat amik megtetszenek. Fontosnak tartom az önfejlesztést, aki olvasott már ilyen jellegű könyvet, tudhatja, hogy egyáltalán nem hülyeség! Jelenleg a "Változtasd meg az életed, határ a csillagos ég és még tovább" c.írást olvasom.


  • Hálás mondatok
Az utolsó tippem az lenne, hogy próbáljunk minél gyakrabban listát írni a dolgokról, amikért aznap, vagy azon a héten hálásak voltunk! Mivel nem történhet minden nap valami óriási dolog, időről időre apróságoknak is fel kell kerülniük a listára és akaratlanul is ezeket fogjuk keresni, ezzel is elősegítve azt, hogy a kis dolgokban is örömünket tudjuk lelni.


Nektek melyik volt a kedvenc tippetek? Kipróbálnátok valamelyiket? Kövessetek Instán még több tartalomért - ha tetszenek a posztjaim, kövessetek bátran!

Puszil Titeket,

Gréti


You May Also Like

0 megjegyzés